Kyrö Distillery Company

20160518_183031

Idag efter jobbet var det dags för företagsbesök med företagskursen som jag går vid YA!. Vi besökte Kyrö Distillery i Storkyrö, en bit utanför Vasa, tillsammans med några andra företagsstuderande. Vi fick höra om Storkyrös historia och berättelser om dem. Han som drog rundvandringen med oss var väldigt duktig på att berätta om företaget, och fick oss alla intresserade och inspirerade av vad de har hittat på!

Vi frågade hur de började bli kända och då berättade han en historia, en historia som handlar om en pop-up restaurang och hemligheter, en speakeasy. Eftersom hela rundvandringen gick på finska, missade jag några detaljer men fick in en del helheter. De öppnade en pop-up restaurang i Helsingfors och gjorde ingen marknadsföring om att det skulle öppna. Om jag förstod det rätt, gick de till en del personer och berättade om detta hemliga ställe, och plötsligt började folk hitta dit då de personer som fick höra om det förde det vidare. Vilken grej! Jag kom att tänka på de hemliga barerna i New York, speakeasy, som vi hade planerat att besöka då vi var där men hann inte. Jag hittade en bra artikel om dem på engelska, om det skulle intressera, för det gör det för mig!

kyro-distillery-2

2015 fick de utmärkelsen: ”Best Gin for Gin and Tonic”. Häftigt! Förutom Gin gör de Whiskey på råg, som inte är så vanligt i Finland. Helt klart värt ett besök och jag skulle kanske kunna tänka mig en provsmakning någon gång! Får nu ta mig till Alko och köpa en flaska Gin för att prova, blev så inspirerad och så är det en snygg flaska!20160518_184357 copy copy

För att inte glömma bort varför jag skriver denna blogg, behöver jag även påpeka designen. Typsnittet som de använder på flaskorna är inspirerat från ett minnesmärke som finns i skogen nära bryggeriet. Passar väldigt bra för flaskorna och ger en bra historia. Minnesmärket kommer jag inte exakt ihåg för vem det står, men det har att göra med krigshistorien i Storkyrö och som sedan tangerar även bryggeriet i ett senare skede.

Jag gillar hur de klipper av orden på flaskorna, inte så mycket att man inte kan läsa det utan tillräckligt mycket för att förstå. Väldigt snyggt! Den lilla förklarande texten på flaskorna är också av samma typsnitt, men i en mindre storlek vad jag kunde som snabbast se. Svart-vitt är stilfullt och det placerat på den fina flaskan ger mig ett värdefullt intryck och en känsla av en väldigt bra produkt. Jag tycker produkten är väldigt snygg helt enkelt! Jag är såld, gillar detta massor. Skulle som sagt gärna köpa en flaska för att spara en fin idé och för inspiration.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s